Voor ouders

Wij bieden flexibele opvang in groepjes van 4 tot 6 kinderen, waarbij er zoveel mogelijk afspraken direct met de gastouder worden gemaakt. Zo zijn de lijntjes het kortst. De wensen en regels van u als ouders zijn de leidraad bij de omgang met het kind. Ons streven is dat uw kind het huis van zijn oppas gaat zien als een tweede thuis waar hij veilig en geborgen is als u er even niet bent. Wilt u uw kind helemaal in een vertrouwde omgeving laten opvangen, dan kunt u ook kiezen voor opvang aan huis. Gastouderbureau Kabouters kan een gastouder voor u zoeken die al meerdere kinderen opvangt, maar dit kan natuurlijk ook een kennis, oma of buurvrouw zijn.Ze moeten wel aan de gastoudereisen voldoen, wij kunnen ze altijd opleiden tot een professionele gastouders. U kunt hier meer informatie hierover vinden.

De aanmeldingsprocedure

Als u zich bij ons heeft aangemeld, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een eerste kennismakings gesprek bij u thuis. U kunt op onze site bij opvangmarkt alvast kijken of u een leuke gastouder ziet. Niet al onze gastouders staan vermeld op onze website. Mocht u via de zoekfunctie geen gastouder vinden in uw woongebied, neem dan contact met ons op.

Hebben we een goede gastouder gevonden, dan volgt een kennismakingsgesprek op de opvanglocatie. Nu kunt u vragen stellen over de opvang en nog belangrijker: kijken of het klikt. Als de opvang bij de gastouder thuis plaatsvindt, kunt u tijdens het gesprek meteen zien waar uw kind terecht komt. De opvanglocaties van onze gastouders voldoen aan alle regels en zijn goedgekeurd door de GGD. Ook zijn al onze gastouders opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit betekent dat u als ouder in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Wij kunnen u helpen deze te berekenen en aan te vragen.

Wilt u weten wat de kosten voor de opvang zijn, kunt u hier meer informatie over tarieven en voordeelbrekening terugvinden.

Besluit u en de gastouder dat het kind geplaatst kan worden, dan volgt er een koppelingsgesprek bij de opvangadres. Hierbij maken we concrete afspraken over opvangtijden, wen periode en de omgang met uw kind. De afspraken worden op papier gezet en ondertekend door u en de gastouder. Ook tekent u een contract met gastouderbureau Kabouters.

Na de wen periode voeren wij een evaluatiegesprek met u en de gastouder. We kijken of u en uw kind tevreden zijn en of er afspraken moeten worden aangepast. Dit evaluatiegesprek wordt elk jaar herhaald.

Wat doet kabouters voor u?

De gastouderbemiddeling en -begeleiding van Kabouters kenmerkt zich door persoonlijke dienstverlening op maat. Een persoonlijke bemiddelaar die goed op de hoogte is van uw situatie zal ook de begeleiding verzorgen zolang u opvang afneemt via Kabouters. Kabouters streeft ernaar om samen met u zo spoedig mogelijk de meest passende opvang te vinden voor uw kind. Uiteraard zorgt Kabouters voor de begeleiding, ondersteuning en de financiële afhandeling.

Tarieven Kabouters

De kosten van de opvang zijn overzichtelijk: u betaalt per kind € 6,15 per uur inclusief gastouderbureaukosten. Meestal heeft u recht op kinderopvangtoeslag, waardoor de kosten flink lager kunnen uitvallen. Dit kunt u berekenen met onze voordeelberekening.

Visie Kabouters

U kunt onze visie lezen in dit document.